Penjant Mocadoret

Duem l’argila a la sang; són les nostres arrels, la nostra manera d’expressar. Així que no podia ser d’una altra manera: disseny i ceràmica s’uneixen en una nova forma de divulgar el nostre patrimoni; de conéixer-lo, de regalar-lo, de lluir-lo.

La ceràmica és un element fonamental en l’arquitectura del nostre territori des dels seus origens, tant com a element estructural i constructiu com a element ornamental. Així, ha anat formant una identitat en el nostre imaginari que caracteritza la nostra de la resta d’arquitectures.

Mocadoret-penjant-20

Els taulells de mocadoret o mitalat s’utilitzen especialment en l’arquitectura del llevant peninsular durant els segles XVI i XVII per a la configuració de revestiments i paviments.

Es tracta d’un taulell quadrat separat diagonalment en dos meitats, un pintada de blanc i l’altra en verd o blau de manera generalitzada. En funció de l’època de producció compten amb diverses mesures i grossors.

A la ciutat de València poden trobar-se en edificis tan significatius com ara el Col·legi d’Art Major de la Seda o el Palau Arquebisbal, tot i que són peces presents en nombroses construccions de caràcter monumental per tot arreu de la nostra geografia.

Els mocadorets van sorgir de la idea de buscar una manera diferent de mostrar i explicar el nostre patrimoni des de l’estima i la posada en valor de l’artesania. Per això estan fets a mà, un a un, des de la confecció de la làmina de fang fins l’última pinzellada.

Els elaborem en un taller artesà local de l’Alcora, Cop d’Art, on els propietaris, Dani i Carlos, ens acompanyen durant el procés per a que el resultat siga completament autèntic.

Aquest penjant ret homenatge a una peça característica de l’arquitectura valenciana, així com a la ceràmica, tècnica íntimament lligada a la tradició constructiva mediterrània i especialment arrelada al nostre territori.

Visita la pàgina del nostre treball per descobrir com aconseguir el teu penjant mocadoret!